Pagrindinės ir labiausiai paplitusios laukinės žąsų rūšys

Daugelis iš mūsų žino tik naminių žąsų rūšis ir net nesuvokiame, kad gamtoje yra daug jų laukinių giminaičių. Laukinės žąsys priklauso ančių šeimai, tačiau jos skiriasi nuo ančių ilgesniu kaklu, stipriu statiniu ir didesniu snapu. Tačiau kiekviena laukinė veislė turi savo savybes. Kokios? Siūlome pasimokyti su mumis.

Kaip ir naminiai paukščiai, laukinės žąsys daugiau laiko praleidžia žemėje. Tai skiriasi nuo savo giminaičių antys ir gulbės. Daugelis rūšių gyvena gėlo vandens telkinių pakrantėse ir jūros pakrantėse. Ir skrydžio metu skleidžiamas išskirtinis šauksmas.

Šiandien tarp visų laukinių žąsų yra pačių dviejų rūšių žąsys ir žąsys. Kaip jie skiriasi, mes išsamiau suprasime.

Žąsis

Pagrindinis išorinis skirtumas tarp žąsų ir žąsų yra tas, kad pirmieji atstovai paprastai turi raudoną snapą ir kojų, taip pat lengvesnį plunksną. Konstitucijoje kai kurios žąsys taip pat yra didesnės, tačiau visuomet jos skleidžia skambėjimą. Žemiau apžvelgiame jų pagrindinius tipus.

Greylag Goose (Anseranser)

Šios veislės paukščiai yra labiausiai žinomi tarp kitų, kurie gyvena mūsų žemyne. Jie laikomi mūsų pilkųjų žąsų protėviais. Laukinės rūšys turi pilkai rudą spalvą, baltą krūtinę ir pilvą, per kurią yra išsklaidytos tamsios dėmės. Paukštis gyvena Vakarų Europos šalyse, visoje buvusioje TSRS, lizduose Šiaurės Dvinoje, Karelijoje, kartais už Uralų ir Volgos regione. Jis randamas Afganistane, Irane ir Ispanijoje. Buveinė patenka į Arkties ratą.

Pilka žąsis priklauso didelėms rūšims, jos vidutinis svoris svyruoja nuo 2 iki 4,5 kilogramų, o kai kurie vyrai pasiekia 6,5 ​​kilogramo masę. Kūnas yra didelis, ilgis - nuo 70 iki 90 centimetrų.

Humenik

Ši laukinė žąsė yra labai panaši į pilką, tačiau vis dar turi savų savybių. Ji taip pat turi rudos-pilkos spalvos plunksnų spalvą, tačiau ji išsiskiria tamsiu snapu, kurio viduryje yra būdinga oranžinė juosta, kaip parodyta nuotraukoje. Be to, pupelių derva yra šiek tiek mažesnė nei pilkojo atstovo, vidutinis svoris 4,5 kg. Mūsų šalyje tai yra vienas iš pirmųjų migruojančių paukščių, jau kovo viduryje daug beanberry skrenda į savo tėvynę.

Ši rūšis daugiausia gyvena taiga ir tundra, nes žiema skrenda į pietinius rytinio pusrutulio regionus. Ypač dažnai ši veislė randama Altajaje ir Mongolijoje.

Baltos arba poliarinės žąsys

Tai labai gražios, gana didelės rūšys, kurios sparnų galuose yra baltos spalvos, su juodomis juostelėmis (žr. Nuotrauką). Jo vidutinis svoris yra apie 5 kilogramai, kūno ilgis iki 80 centimetrų. Mūsų šalyje tai gana retas laukinių žąsų atstovas. Jis gyvena Arkties pakrantėse, Wrangel saloje. Žiemojimo metu skrenda į Meksikos įlanką, taip pat į pietus.

Sukhonos

Kita didelė veislė, kuri išvaizda primena pupelių žąsą. Galbūt jis skiriasi nuo visų kitų laukinių žąsų su ilgomis snapelėmis. Net ir sausoje čiulpoje yra gražus dažymas. Taigi, ji turi tamsiai rudą viršutinę kūno dalį, šiek tiek lengvesnę apatinę ir rudą juostelę ant nugaros ir šonų. Kaklo ir skruostų priekis yra šviesus, kaip matyti nuotraukoje.

Ši rūšis gyvena kalnų ir stepių regionuose Pietų Sibire, Mongolijoje, šiaurinėje Kinijos dalyje. Mūsų šalyje lizdai yra Amūro regiono, Transbaikalia ir Sahalino saloje. Paprastai žiemą didžioji laukinių žąsų pagoda skrenda į rytus nuo Kinijos ir į Japoniją.

Įdomu Kinijos mieste Chang'an yra didelė laukinių žąsų pagoda. Šiandien ji yra septynių pakopų struktūra, kurios aukštis viršija 64 metrus. Iš viršaus atsiveria vaizdas į visą senąjį miestą. Pagoda gavo savo vardą dėl senovės legendos. Ji kalba apie tai, kaip Budoje šiose vietose pavyko įveikti norą valgyti gražių laukinių paukščių.

Kalnas

Ši rūšis yra rekordinis skrydžio aukštyje, paukščiai gali pasiekti 10 000 metrų aukštį. Ir tai nepaisant to, kad jų vidutinis svoris yra apie 3,2 kg. Šis žąsys gavo savo pavadinimą dėl savo buveinės. Jis įsikuria ant kalnų ežerų ir upių krantų, taip pat ant uolų. Įsiima Pamirų, Tieno Šano, Altajaus kalnų ežerus, Tuvos Liaudies Respublikos rezervuarus. Žiemojimas pageidautina Indijoje.

Kalnų žąsoje yra pilka spalva su balta galva ir kaklu. Ant galvos yra dvi skirtingos juodos juostelės. Kojos ir snapeliai yra geltonos spalvos, kaip matyti nuotraukoje.

Vištiena

Šis žąsis savo neįprastą pavadinimą gavo ne tik dėl savo neįprastos išvaizdos, bet ir dėl savo elgesio. Tai gana didelis paukštis, sveriantis apie 4-6,8 kg, o kūno ilgis - iki 100 centimetrų. Jame yra pilka spalva su baltomis dėmėmis. Maža galva, trumpas kaklas ir trumpas išlenktas snapas išoriškai pašalina šį vaizdą nuo žąsų. Jie netgi turi neįprastas žąsų ilgas kojas su trumpais juodais pirštais.

Šie paukščiai plaukia ir nenori, todėl didžiąją laiko dalį jie praleidžia ant žemės. Susipažinkite su vištienos žąsomis gali būti Tasmanijos saloje ir Pietų Australijoje.

Nilo žąsis

Ši rūšis gyvena Afrikoje, pageidautina į pietus nuo Sacharos ir Nilo slėnyje, taip pat retos populiacijos gyvena Nyderlanduose ir Jungtinėje Karalystėje. Tai yra žemės žąsys, kurios gyvena žemėje, bet gali lizdus ant pastatų ir medžių. Jie gerai plaukia, bet sunkiai ir retai skrenda.

Tiek moterys, tiek vyrai yra tos pačios spalvos: pilka krūtinė, rusvos kaklo, baltos spalvos galvutė su rudomis, rudomis spalvas su baltomis juostelėmis. Pažymėtina, kad tarp senovės egiptiečių šie paukščiai buvo laikomi šventais. Galite peržiūrėti juos iš nuotraukos.

Andų

Tai dar viena graži ir šiek tiek neįprasta laukinė žąsė. Jame yra baltas korpusas su tamsiai juodomis juostelėmis ant nugaros ir sparnų, juoda uodega. Baltame fone ryškios raudonos pėdos ir snapas. Mažo svorio - tik apie 3,5 svarų. Remiantis pavadinimu, galima suprasti, kad paukščiai gyvena Anduose virš 3000 metrų aukštyje - nuo Peru iki Argentinos.

Magelos žąsis

Ši veislė nusipelno dėmesio dėl savo gražios spalvos. Tai mažas paukštis, sveriantis iki 3,1 kilogramo su baltu pagrindiniu plunksnu, kuris yra pilkos juostelės. Tačiau vyrams vyrauja ruda spalva, kuri aiškiai matoma nuotraukoje. Jie taip pat turi skirtingą pėdų spalvą: vyrams - juoda, moterims - geltona. Sąskaita yra juoda. „Magellan“ veislės lizdui žąsys pasirenka žolines Pietų Amerikos vietas.

Žąsų baltymai

Ši rūšis yra daugiausia Aliaskoje. Jame yra nedidelis mėlynai pilkos spalvos korpusas su balta galvute ir baltu kaklu ant nugaros paviršiaus. Neįprasta pilka snapelė su rausvu pagrindu. Žiemą kai kurios populiacijos migruoja į Vakarų pakrantės valstybes. Kalbant apie mūsų šalį, šios žąsys gyvena Chukotka, ypač Anadyro įlankos pakrantėje, Kamčatkoje, vadų salose.

Žąsis

Žąsys taip pat yra vandens paukščiai, kurie atrodo kaip daugelis laukinių žąsų rūšių, tačiau paprastai yra mažesni. Jie turi trumpą snapą, trumpos juodos spalvos kojos, taip pat vyrauja tamsios spalvos. Net žąsys negamina tipinės žąsų žąsų. Jų šaukimas labiau panašus į šaukiantį šunį, trumpesnį ir trumpesnį. Tarp jų yra ir daug rūšių. Pagrindiniai ir labiausiai paplitę klausimai aptariami toliau.

Kanados kalba

Tai garsiausias šios laukinių žąsų rūšies atstovas. Ji taip pat dažnai vadinama Šiaurės Amerikos žąsine, nes ji gyvena daugiausia Kanadoje ir Aliaskoje. Tarp šių žąsų yra apie 12 porūšių, nes paukščių dydis ir plunksna labai priklauso nuo buveinės.

Pagrindinės rūšys gyvena teritorijose iš Arkties į šiaurę nuo JAV, taip pat randamos Skandinavijoje ir Jungtinėje Karalystėje. Šie paukščiai turi pilkai rudą plunksną su baltu krūtimi, juodu kaklu ir galva. Jų šviesus bruožas yra baltas, šviesus taškelis ant skruostų ir balta juosta ant uodegos.

Raudona oda

Šios laukinės žąsys yra mažos, bet ryškiausios ir labiausiai neįprastos spalvos. Taigi, jie turi raudoną krūtinę, kurioje yra baltos sienos, ryškios dėmės ant skruostų, baltos dėmės šalia snapo, juodos nugaros ir juodos pilvo. Šitą žąsų rūšį taip pat lengva atskirti kita išorinė savybė - jie turi gana storą kaklą ir neįprastą galvą. Tai retos rūšys, gyvenančios Taimyro tundroje, taip pat žiemos pietinėje Kaspijos jūros zonoje ir Vakarų Juodosios jūros regione.

Juoda

Šio tipo žąsys dėl savo mažo dydžio atrodo labiau kaip ančių, nei žąsų. Jie turi trumpas kojas, gana ilgą kūną. Tai yra mažiausia visų žąsų rūšis. Taip pat skiriasi tamsiai juodos spalvos plunksnos. Tik nugaros ir sparnai turi rudos dėmės, o net ant kaklo yra baltos juostelės, kaip ir nuotraukoje.

Juodosios žąsys yra reti paukščiai, gyvenantys tundros zonose. Visų pirma jie lizdo Šiaurės Amerikoje, Eurazijos pakrantės tundros zonose ir net už Arkties rato. Žiema yra išleidžiama Anglijos ir Danijos pakrantėse, Šiaurės jūroje.

Baltas

Šio tipo išvaizda labai panaši į Kanados brantą, tačiau jos dydis mažesnis, sveria tik 2,5 kg. Spalvos plunksnos dviejų atspalvių: juoda ant viršaus, balta apačioje. Pilkos juostelės matomos šonuose, taip pat baltos dėmės ant skruostų, dėl kurių paukštis gavo savo pavadinimą. Ši žąsis gyvena kalnuotuose Europos regionuose, pageidautina tundra zonose. Jis veikia gerai, taip pat turi greitą šviesos skrydį.

Havajų kalba

Šitos žąsų Havajų veislės tėvynė, kurioje jie vis dar gyvena daugiausia laukinėje gamtoje. Tačiau Europoje šis paukštis dažnai laikomas vietiniu. Skirtingai nuo kitų žąsų, Havajų kojos turi nepakankamai išsivysčiusias membranas, todėl jis mažai plaukioja ir daugiau gyvena ant žemės. 1950 m. Šių paukščių populiacija buvo išnykusi, tačiau aplinkosaugininkų pastangos neleido jų visiškai išnykti. Šiandien Havajų žąsys vis dar yra retos rūšys. Išorinis vaizdas į nuotrauką.

Video "Laukinės žąsys"

Šiame vaizdo įraše galite pamatyti daugelio paukščių veislių vaizdus, ​​pamatyti, kaip laukinės žąsys skrenda, kaip jos skiriasi.

Загрузка...

Žiūrėti vaizdo įrašą: NYSTV - Azazel Leader of the Watchers w Gary Wayne Genesis 6 Conspiracy - Multi Language (Spalio Mėn 2019).

Загрузка...

Загрузка...

Populiarios Kategorijos