Pintail Duck - prestižinis trofėjų medžiotojas

Pintail antis, nuotraukos ir vaizdo įrašai, apie kuriuos matysite šiame straipsnyje - be pernelyg didelio, vienas gražiausių ir labiausiai paplitusių antis pasaulyje. Ji gyvena Amerikos vandenyse, Europoje ir Azijoje. Mūsų šalyje tai dažnai randama tundroje, taip pat ir taiga, nors ji stengiasi išvengti miško ir užaugintų vietų. Pasak ekspertų, šios antenos medžioklė yra labai sudėtinga. Kodėl, su mumis sužinokite.

Šis antis gavo neįprastą garsų pavadinimą dėl to, kad uodega turi keletą ilgų plunksnų, panašių į vyną. Dydis, šis paukštis yra šiek tiek mažesnis nei kepurės, labai elegantiškas ir judrus. Pintail pakyla iš vandens be įprastų paukščių paukščių, greitai pasiima greitį ir labai greitai skrenda. Štai kodėl šios anties medžioklė laikoma viena iš sunkiausių.

Išorinė charakteristika

Kaip sako daugelis ornitologų ir avidų medžiotojų, paviršil yra tikrai vienas iš patraukliausių ančių. Ji turi tvarkingą kūno sudėjimą ir gražią spalvą. Pavasarį ir vasarą vyrai turi labai kontrastingą plunksną. Plunksnose vyrauja rudi ir pilki tonai, bet maišymas su baltais ir juodais impregnavimais sukuria labai gražią išvaizdą. Moterys, turinčios plunksnų spalvą, panašios į daugumą kitų laukinių ančių, kaip matyti nuotraukoje.

Lieknas, grakštus kūnas yra papildytas pailga kaklu, siaura ilga uodega, taip pat smailūs sparnai. Vidutinis suaugusių vyrų svoris svyruoja nuo 600 iki 1300 gramų (priklausomai nuo gyvenamosios vietos ir sezono), moterys pasiekia 400–1000 gramų. Sparnuose veidrodinis veidrodis turi violetinę spalvą su neįprastu bronziniu atspalviu. Būtent ši funkcija pritraukia daugybę ančių grožio žinovų.

Veisimas

Šių ančių moterys ir patinai pasiekia lytinį brandumą vienerių metų amžiaus, todėl paprastai jie sutampa iki pirmųjų metų pabaigos. Pirma, žiemojimo vietose, esančiose aplink gruodį, pulkai sumaišomi ir vyrai pradeda poruotis. Įvairiose situacijose drake stengiasi pritraukti jūsų mėgstamos moters dėmesį. Jis gali išskirti būdingą švilpuką arba sparnų garsą.

Paprastai žiemos metu susidaro poros, todėl paukščiai atvyksta į lizdus su partneriais. Vieniši vyrai skrenda patys ir toliau ieško moters jau tėvynėje. „Pintail“ yra viena iš pirmųjų ančių, kurie sugrįžta po žiemos miego. Juos galima pamatyti upių ir ežerų krantuose, kai vandens paviršius vis dar visiškai uždengtas ledu.

Skirtingai nuo kitų tipų antys, paviršil moterys labiau linkę statyti lizdą nuo vietos, kur jos vaikystė. Jie dažnai nutolsta ir tyrinėja naujas teritorijas. Paukščiai stato lizdą ant žemės, kartais iki 1,5 km atstumu nuo rezervuaro. Pageidaujamas apaugęs nendrės ar žolė. Pakratai yra labai silpni, antis surenka tik nedidelę žolę ir apgaubia lizdą aplink lizdo perimetrą.

Vienas sankaba susideda iš 7-10 kiaušinių. Jei kažkas atsitinka su kiaušiniais, pavyzdžiui, plėšrūnas juos valgo, tada moteris vėl atideda. Antis kiaušinių perinti, apie 25 dienas, vyrų lapai šiuo metu. Perinti viščiukai greitai subręsta ir po poros valandų eikite į mamą į tvenkinį. Po 40 dienų jie jau žino, kaip skristi.

Paskirstymas ir gyvenimo būdas

„Pieno antis“ skrenda labai gerai ir plaukioja, bet ji nemėgsta nardyti, todėl ji nori praleisti didžiąją laiko dalį virš vandens. Paukščiai plinta labai dideliuose plotuose, pasiekdami net Arkties žemynų pakrantę. Jis įsikuria Europoje, Azijoje, Amerikoje, tačiau daugiausiai yra vakarinėje Eurazijos dalyje. Mūsų šalies teritorijoje paviršil galima pamatyti beveik visur.

Kalbant apie žiemojimą, tik pačios Didžiosios Britanijos ir Vakarų Jungtinių Valstijų paukščių populiacijos lemia nusistovėjusį gyvenimo būdą. Kitose vietovėse antis migruoja. Eurazijoje yra trys žiemojimo ir paviršių migracijos zonos. Pirmasis yra Vakarų Europos dalis, antroji - Juodosios jūros pakrantė, Viduržemio jūros ir Vakarų Afrika, trečioji - Vidurio Rytai, Rytų Afrika ir Persijos įlanka.

Europoje ančių žiemos Belgijoje, Danijoje, Ispanijoje, Italijoje, šiaurės vakarų Prancūzijoje ir Jungtinėje Karalystėje. Kaip ir kitose pasaulio šalyse, pavyzdžiui, Indijoje žiemojimo metu Pintail populiacija yra daugiausiai.

Migracija ir šaudymas

Taip pat, kaip ir daugelis kitų ančių, paltų patinai taip pat mažai migruoja. Birželio pradžioje, prieš šliaužti, drakų antys išeina iš savo lizdų ir skrenda į daugiau saugomų teritorijų. Pavyzdžiui, jie renkasi didelius nendrių ežerus, dideles upių deltas arba žemesnes upes. Vienišos moterys kartais gali skristi į šias vietas, taip pat ir tas, kurios prarado sankabą. Mūsų šalyje paviršiai yra formuojami Volgos, Obo ir Uralo upių deltose.

Galia

Dėl ilgo, subtilaus kaklo, antys paviršil gali gauti maisto pakankamo gylio, tačiau retai jie neria ir tik šiek tiek panardina galvą į vandenį.

Apskritai maistas yra mišrus ir labai priklauso nuo paukščių buveinės. Taigi, pavyzdžiui, šiaurinėse zonose antys valgo daugiau gyvūnų pašaro, o pietuose - daržovių. Iš augalinių pašarų paukštis teikia pirmenybę grūdams, taip pat įvairių netoliese esančių augalų dalims, įskaitant tokias, kaip ančių, sėklų ir nendrių.

Pavasarį ir vasarą dietoje yra įvairių moliuskų, mažų vėžiagyvių, vabzdžių lervų, uodų ir vabalų. Nedideliais skaičiais ir daugiausia šiaurinėse platumose, antis valgo mažas žuvis, žandikaulius, krevetes ir dumblius.

Populiarios Kategorijos