Švilpimas, sviyaga arba tiesiog antis sviyaz

Загрузка...

Antis sviyazas, kurio nuotrauka matysite žemiau - vienas garsiausių šiaurės paukščių. Šis taiga antis puikiai patenka į miško tundros ir šiaurinio miško stepės zoną, kur čia sukuriamas didžiausias jo lizdų tankumas. Tai migruojantis paukštis, todėl žiemą žiemos Rytų Afrikoje, Indochinoje ir Pietų Azijoje. Sužinokite apie tai dabar.

Veislės aprašymas

Šis paukštis yra labai draugiškas, todėl bet kuriuo metų laiku jie gali būti randami tik dideliuose pulkuose. Kartais jų skaičius pasiekia kelis tūkstančius. Didelėse grupėse jie renkasi pelkių pakrantėse, šlapiose pievose ir žemės ūkio srityse. Iš jų elgesio pusės labiau kaip žąsys nei laukinės ančių. Tačiau šis paukštis gavo savo vardą, kad sugebėjo skambėti neįprastais garsais. Jis dažnai vadinamas sviyagoy arba švilpimas.

Išorinė charakteristika

Antis sviyaz yra gana didelis paukštis, antras pagal dydį tik kepenys, su kūnu, trumpu snapu ir trumpu kaklu. Labai neįprastas bruožas - aukšta kaktos ir ilgos smailės uodega. Vidutinis vyrų svoris siekia nuo 600 iki 1000 gramų, moterys - 500–900 gramų.

Kaip ir kiti laukiniai ančiukai, vyriškasis sviyazy skiriasi nuo moterų su išorinėmis savybėmis ir, dažniau, spalva. Taigi, pavyzdžiui, pavasarį ir vasaros pradžioje ji turi labai ryškią padažą: galvos spalvos kaštonai su juodais dėmėmis, tada kaklas, pečiai ir visa nugara yra pilkos spalvos ir skerspjūvio. Pilvas yra baltas, krūtinkaulys yra rausvai pilkas, šoninės ir apatinės yra juodos, uodega yra pilka. Kitas išskirtinis bruožas yra ryški juosta, kuri išilgai visą galvą nuo snapo iki galvos, kuri gali būti aiškiai matoma nuotraukoje.

Taip pat šiose ančiose, taip pat daugumoje, gerai matomi vadinamieji sparnų sparnai. Vyrams jie turi žalią spalvą su violetine spalva. Kaklo odos spalva yra pilka, tačiau paukščio snapas yra melsvas ir juodas kraštas. Kalbant apie moterį, ji turi rausvą plunksnų spalvą su įvairiapusiškomis pleistromis per visą kūną, kaip ir toliau esančioje nuotraukoje.

Veisimas

Antys pirmieji gyvenimo metai yra paruošti veisimui, tačiau kai kurios moterys šiuo metu nesimato ir laukia kitos vasaros. Todėl dalis poros susidaro rudenį prieš išvykimą žiemoti, o poros dalis - per laikotarpį. Bet kuriuo atveju paukščių lizdai pasiekiami poromis. Šių ančių poravimosi žaidimai yra nedideli ir nėra labai triukšmingi. Vyrai yra nuolat šalia savo moterų su pūkų plunksnomis, parodydami likusius ponai, kad jų ponia yra užimta. Vos per tokeną, sviyazas daro labai garsų švilpuką, dėl kurio jis gavo neįprastą pavadinimą.

Ne toli nuo vandens, moteris stato lizdą, kasė 5–7 cm dydžio skylę. Paprastai paukščiai renkasi nuošalias vietas krūmuose arba praėjusių metų žolės tankintose vietose. Lizdui dėti moteriai praktiškai nenaudoja augalinės medžiagos, bet dažniausiai užima ją. Ančių kiaušinių klojimas vidutiniu laikotarpiu nuo gegužės pabaigos iki birželio vidurio svyruoja nuo 6 iki 10 kiaušinių. Vyras yra šalia patelės tik pirmą kartą inkubuojant, po to pašalinamas išlydant. Dažniausiai šiuo metu jie gali būti matomi Uralo ir Volgos upių deltose, rečiau - Sibiro ežeruose.

Perinti skirti kiaušiniai trunka 25 dienas. Jau 40-45 dienų amžiaus viščiukai gali skristi savarankiškai. Šiuo metu, kaip taisyklė, pūšys sugenda. Rugpjūčio pabaigoje paukščiai ketina skristi žiemoti, nors kai kuriose vietovėse jie gali pakankamai ilgai pakelti.

Neįprastas balsas

Jūs galite atskirti gana didelį atstumą nuo likusių laukinių migruojančių ančių. Ir tai yra ne tik dėl raudonos spalvos spalvos, bet ir dėl jo ypatingo balso. Taigi, pavyzdžiui, vyrai sudaro sklandų švilpuką, kurį galima palyginti su gumos žaislu „wiwu ...“ arba „piuuu ...“. Pavasarį moterys vadinamos „swiiruuuu ...“ arba „frriirruu ...“. Reaguodamos į tai, kad patelių vyrai reaguoja su kažkuo kurčiu „crrrr ....“.

Pasiskirstymas ir buveinė

„Sviyaz“ antys daugiausia užima Rusijos teritoriją, taip pat Šiaurės Kaukazą, Skandinaviją ir Suomiją. Didelės grupės lizdo visą mūsų šalies taigos zoną, tačiau Europos dalyje jos yra retos. Didžiausias gyventojų skaičius yra Kamčatskos, Palearctic ir Okhotsko jūros pakrantėse. Jis taip pat randamas pietinėje Altajaus kalnų pusėje ir Baikalo ežere.

Kaip ir kitos migruojančios upių angos, sviyazas pasirenka sekliuosius rezervuarus, turinčius jaukią dugną ir daug augalijos. Tai, pavyzdžiui, ir miško ežerai, pelkės ir užtvankos. Žiemos skrydžių metu paukštis renkasi didelėse grupėse ir yra šiltų jūros įlankų, taip pat upių žiotyse.

Kaip maisto, tada sviyaz - antis-vegetaras. Vienas iš jos mėgstamiausių gėrybių yra jūros rupija. Be to, toks daržovių polinkis gali būti matomas paukščio snapu, jis nėra skirtas žvejybai. Antis taip pat myli duckweed ir visas artimojo vandens augalų rūšis. Tačiau, jei yra grūdinių kultūrų, paukštis nebus atsisakęs valgyti.

Nesant būtinybės žvejoti, jūra blogai neria ir praktiškai neišleidžia laiko po vandeniu. Bet jis gražiai persikelia per užaugusius vandenų uostus.

Загрузка...

Populiarios Kategorijos