Nuostabiai gražus antis Krokhal - laukinis paukštis su nuostabiu tuftu

Laukinių susijungimų antis arba dažnai vadinama ančių kormoranais arba vyteliais yra gerai žinoma rūšis Rusijoje ir NVS šalyse. Mūsų teritorijoje yra dvi pagrindinės porūšiai: didelis bendrasis susivienijimas ir didelis Himalajų regionas. Pastarasis yra šiek tiek mažesnis ir prastesnis. Apsvarstykite šią ančių rūšį.

Veislės aprašymas

Mažas susijungimas yra gana didelis antis, kuris intensyviai sveria žiemą ir gali sverti apie 2 kilogramus. Mūsų šalyje dažniausiai pasitaiko didžiojo bendrojo susivienijimo porūšis. Ypač dažnai šios ančių galima pamatyti Uralo, Altajaus, Baikalo ežero ir Kolos pusiasalyje. Jis įsikuria daugiausia rytinėje, šiaurinėje ir kai kuriose centrinėse Rusijos zonose.

Žinoma, kaip ir visi laukiniai antys, susijungėjas namuose neužmigęs, jis renkasi šiltą šalį už NVS. Nors kartais žiemą galima rasti Azovo jūroje, prie Primorye pakrantės, Kamčatkoje. Pavyzdžiui, vėlyvą rudenį šių paukščių skrydžio metu pusantro tūkstančio sumų jie nuolat stebimi Rybinsko rezervuare.

Išorinė charakteristika

Krokalo dažymas priklauso nuo sezono. Pavyzdžiui, pavasarį paukščiai yra ryškiausias ir gražiausias. Vyrai turi juodą plunksną ant galvos ir viršutinės kaklo dalies su ryškiai žaliu atspalviu. Apatinė kaklo dalis, taip pat gūžys ir krūtinė yra baltos spalvos, elegantiškas rausvai atspalvis. Viršutinė nugara ir sparnai yra juodi, bet likusi kūno dalis ir uodega yra pilka. Snapas yra raudonas, pėdos yra oranžinės, o taip pat ir šviesios akių spalvos. Daugiau informacijos rasite nuotraukoje.

Moterims yra šviesios spalvos plunksnos. Galva ir kaklas yra rausvai rudos spalvos, gerklės ir krūtinkaulio apatinė dalis yra blyški. Uodega yra nudažyta šviesiai pilka spalva, kraštai ir visa viršutinė kūno dalis yra dažytos. Visa apatinė kūno dalis ir ši pilvo ir krūtinkaulio baltumas. Sparnuose, kaip ir vyrai, yra didelis baltas taškas.

Moterų snapas nėra labai ryškus, šiek tiek oranžinis, kaip ir pėdos. Taip pat ant galvos viršutinės plunksnos sudaro mažą tuftą, kaip matyti nuotraukoje. Vasarą paukščių plunksnų spalva tampa ne tokia raiška ir ryški, todėl vyrai praktiškai nesiskiria nuo moterų, išskyrus sparnų plunksną.

Paukščių veisimo ir buveinių ypatumai

Mažasis susijungimas yra migruojanti antis. Žiemą šilti paukščiai migruoja maždaug nuo spalio iki lapkričio. Kai kuriuose šiltuose šalies regionuose jie gyvena rezervuaruose iki užšalimo. Jie atvyksta į vietas anksti, jau vasario pabaigoje - kovo pradžioje jie gali būti centrinėje šalies dalyje. Pavasarį paukščiai atvyksta į mažas nedidelių grupių, dažniausiai dešimties ar dvidešimties žmonių. Ką negalima pasakyti apie žiemos skrydį, kai paukščiai susirenka į didžiulius kelių šimtų pulkų.

Krokhal stato lizdus ant ežerų ir upių su skaidriais vandenimis. Jie myli daugiau kalnuotų vietovių nei lygumos. Nors viskas priklauso nuo paukščio porūšio. Pvz., Mažiausias krakalo lotokas įsikuria miško zonoje visoje šalyje.

Ančiukai atvyksta į vietas, kuriose jų poros inkubuojamos ir auginamos poromis. Po to, kai jie stato lizdus, ​​mate žaidimus ir kiaušinius. Vieno klojimo metu moteris gali gaminti nuo 10 iki 30 kiaušinių. Dažnai jų skaičius pasiekia 40. Perinti skirtas laikotarpis trunka 32 dienas. Moteris stato kūdikiams lizdą, bet vyriškos lyties yra pirmosiomis dienomis.

Viščiukai vystosi labai lėtai ir pradeda augti sparnus tik po 60–70 dienų po perinti. Kadangi paukštis daugiausia maitina žuvis, jo mėsos kvapas ir skonis nėra labai patrauklus, todėl krokalas yra populiarus tarp medžiotojų tik dėl savo gražių plunksnų.

Ilgalaikis sujungimas

Ši ančių porūšis yra šiek tiek mažesnis, palyginti su didesnėmis rūšimis, tačiau apskritai nėra beveik spalvų ir gyvenimo būdo skirtumo. Ilgaamžė krona įsikuria visoje tundros teritorijoje ir Eurazijos miškuose.

Lotokas

Kaip jau minėjome, tai yra mažiausios susivienijimo porūšiai. Jis gyvena šalies miško zonoje, pirmenybę teikdamas tankiems tankiams ir medžiui, o ne tvenkiniams ir pakrantės zonoms. Abiejų vyrų ir moterų plunksnos daugiausia yra baltos, juodos, pilkos ir rudos spalvos. Gyvenimo būdas ir reprodukcija nesiskiria nuo visų kitų rūšių ančių.

Загрузка...

Загрузка...

Populiarios Kategorijos