Pelkės - labiausiai paplitęs ančių tipas

Pelkių antis yra labiausiai paplitusi ir plačiausiai žinoma ančių rūšis. Jį galite susitikti beveik visuose vandens telkiniuose bet kurioje pasaulio vietoje. Pelkė taip pat yra mėgstamiausia medžiotojų grobė, ji taip pat yra naminių ančių protėvis. Norite daugiau sužinoti apie ją? Tada išvaizda, veislės aprašymas, taip pat jo būdingos savybės skaityti toliau.

Aprašymas ir išvaizda

Pelkės turi gana didelį kūną, didelę galvą ir trumpą uodegą. Kūno ilgis yra apie 600 mm. Sparnai gali pasiekti iki 1 metro. Šių ančių svoris svyruoja nuo 750 iki 1500 g. Jie turi gerai išvystytą seksualinį dimorfizmą plunksnų spalvoje, kuri ypač pastebima žiemą ir pavasarį.

Vyro galva turi tamsiai žalią spalvą. Ant kaklo yra mažas baltas apykaklis. Nugara yra rusvai pilka su mažomis tamsomis juostelėmis. Nadhvostiya juodoje drake ir krūtinėje - šokolado ruda. Jo pilvas yra pilkas su netiesiogiai išreikštu skersiniu. Daugiau informacijos apie vyrą gali būti nuotraukoje.

Sparnų viršus nudažytas rusvai pilkomis spalvomis. Taip pat sparnuose yra mėlynai violetinis veidrodis. Sparno apačioje yra baltos plunksnos. Beveik visos uodegos plunksnos yra tiesios ir turi šviesiai pilkos spalvos atspalvį. Tačiau yra keletas uodegų plunksnų, kurios yra susuktos į viršų. Jie dažomi tamsiomis spalvomis.

Vyriškos kojos yra oranžinės, raudonos spalvos ir tamsesnės. Moltingu laikotarpiu jis tampa labai panašus į ančių ir praranda beveik visą savo ryškią spalvą. Moterų išvaizda labai skiriasi nuo daugelio upių ančių. Viršutinės kūno plunksnos vyrauja ryškūs raudonos, rudos ir juodos spalvos deriniai, kaip matyti nuotraukoje. Kūno apačia yra nudažyta rausvai rudos spalvos su neryškiais tamsiomis dėmėmis.

Ta pati spalva turi paukščių uodegą ir paukščio viršūnę. Dažniausiai ančių krūtinėlės yra spalvotos spalvos. Ji, kaip ir vyras, turi sparnus ant sparnų. Jos kojos nėra tokios ryškios, kaip vyrai ir jo fonas yra gana šviesūs. Įdomu tai, kad visi jaunuoliai atrodo tik kaip moterys.

Pasiskirstymas ir buveinė

Pelkės dažniausiai yra migruojantys paukščiai. Ši rūšis turi apie 7 porūšius, tačiau kai kurie mokslininkai išskiria tik du. Visuose žemynuose yra didžiųjų kekių, o Europoje ji plinta iki Arkties juostos. Šios antys žiemą praleidžia pietuose. Jie net gali pasiekti Šiaurės Afriką. Pelkė gyvena beveik visuose vandens telkiniuose. Žiemą galima rasti pakrantėje.

Biologinės rūšies savybės

Pora veisimui vyksta rudenį-žiemą. Ančių lizdai daugiausiai ant žemės, tačiau tai gali pasirinkti ir dirbtinių tuščiavidurių ar natūraliai suformuotų medžių ertmių. Moterys pradeda kiaušinius jau kovo mėnesį. Paprastai vienoje sankaboje yra nuo 9 iki 13 kiaušinių su melsvu apvalkalu.

Klojimo metu vyrai stebi kiaušinių saugumą ir saugo lizdą.. Bet perėjimo pradžioje jis palieka. Taip yra dėl ryškios vyrų spalvos poravimosi sezone. Iš tolo esančio plėšrūnų tai gali pastebėti, todėl, jei ji išlieka, ji gali sukelti problemų ne tik sau, bet ir visam palikuoniui. Inkubacinis laikotarpis trunka apie 28 dienas. Kai viščiukai gimsta, viščiukai labai greitai palieka lizdą.

Tačiau ilgą laiką jie yra neapsaugoti, nes gebėjimas skristi jie pasirodo tik trejų mėnesių amžiaus. Jau įgijusios šį gebėjimą, jie jaučiasi saugūs, nes, kaip ir kitos upių anties, pelkės gali atsitraukti nuo vietos, esant mažiausiam pavojui. Prieš tai ančių motina, jei jos palikuonys yra pavojuje, gali apsimesti sužeistą, tokiu būdu nukreipdama plėšrūną į save. Per vienerius metus viena pora gali veisti tik vieną palikuonį.

Taip pat įdomu, kad pelkės yra visagaliai. Jie ieško maisto sekliuose vandenyse. Norėdami tai padaryti, jie panardina galvą į vandenį arba panardina visą priekinę vandens dalį, taip vertikalioje padėtyje. Pelkė negali visiškai pasinerti dėl savo kūno struktūros ypatumų, vanduo iš karto jį pakels.

Загрузка...

Žiūrėti vaizdo įrašą: NYSTV - Nephilim Bones and Excavating the Truth w Joe Taylor - Multi - Language (Spalio Mėn 2019).

Загрузка...

Загрузка...

Populiarios Kategorijos