Afrikos šepečių kiaulės

Afrikos (taip pat vadinamos upės) ieties kiaulė skiriasi nuo įprastos kiaulės. Ji gavo pavadinimą dėl augalijos ant veido ir kutų ant ausų antgalių. Jos gyvenimo vieta, išvaizda ir pobūdis skiriasi nuo žinomų šių gyvūnų rūšių. Ir tai suprantama, ji yra laukinė. Ir gyvena Vakarų ir Centrinėje Afrikoje. Ji nemėgsta dykumos, ji mėgsta būti prie balno, tvenkinio ar upės. Jis randamas miške ir savannoje. Pakuotės yra agresyvios, atakuoja ir net sunaikina priešininkus.

Kutai kiaulė

Kiaulė yra gana maža. Ne daugiau kaip pusantro metro ilgio, 55-80 cm - aukštis aukštyje. Jo svoris neviršija 80 kg. Nepaisant jo dydžio, jis yra stiprus, aktyvus ir greitas.

Šio grožio pleišto formos snukis yra juodas. Jis yra puoštas šoninėmis grotelėmis, o aplink akis yra baltas apvadas. Tiek kiaulėms, tiek kuiliams būdingi aštrūs šunys ir abu žandikauliai. Panašiai kaip ir nedideli rankšluosčiai, jie padeda jiems medžioti ir ginti. Vyrai turi kaulų kalvius (karpas), panašius į ragus tarp akių ir paršelių.

Ši afrikinė kiaulė buvo pavadinta ilgais plaukais ant snukio ir didelių smailių ausų, o galuose buvo ilgos baltos ir juodos spalvos plaukai. Jie atrodo kaip šepečiai.

Oda yra raudonai rudos spalvos atspalvis. Pavojaus metu šukos stovi ant galo, kad kiaulė atrodytų didesnė ir sudėtingesnė. Plonas ilgas uodega (40-45 cm) be plaukų, panašus į morką, taip pat baigiasi šepečiu.

Viskas yra naudinga, tai pateko į jo burną

Šerių kiaulė, kaip ir kiti jos genties nariai, yra visagalis. Jie mielai valgo visas augalų dalis, valgo vabzdžius, jie nepraeis per rykštę. Yra įrodymų, kad jie apsima kitus gyvūnus (tiek laukinius, tiek naminius) ir net šunis, saugančius žmonių gyvenamąją vietą. Kiaulių dieta susidaro:

  • iš šaknų ir gumbavaisių;
  • vaisiai;
  • uogos;
  • suaugusieji vabzdžiai ir jų lervos;
  • drožlės

Naktį kiaulės kartais sugriauna kukurūzų, žemės riešutų ir kitų žemės ūkio augalų laukus.

Anksčiau natūralus gyvūno priešas buvo leopardas, tačiau vyras jį išstumė, o dabar kiaulių kiaulių skaičius auga. Tai labai nepatinka valstiečiai, kurie bando kalkinti Afrikos kiaules visais įmanomais būdais. Jie netgi bandė sutramdyti, bet suaugusieji kiaulės turi užburtą ir gudrybę, o auginti vaikus yra varginantis.

Veisliniai paršeliai

Afrikos upių kiaulės gyvena 12-15 asmenų šeimos grupėse. Ant galvos - suaugęs vyras. Šis patriarchas lydi keletą moterų, saugo ir saugo juos bei jų palikuonis.

Cisteurijos kiaulės kasmet augina palikuonis, dažniausiai rudenį arba žiemą. Didžiausias kiaulių skaičius gimė lapkričio ir vasario mėn. Paršavedės nėštumas trunka 120-130 dienų. Ji gimsta nuo 1 iki 6 (vidutiniškai - 4) paršelių.

Prieš gimdymą, kiaulė „viet“ lizdą, kuris labiau panašus į šieną. Per kelias valandas po gimimo kūdikiai gali sekti savo motina. Visi suaugusieji „šeimos nariai“ juos prižiūri. Pirma, jauni pašarai maitina motinos pieną nuo 2 iki 4 mėnesių, o po to pereikite prie bendro maisto pakuotės. Gyvūnai pasiekia lytinį brandą per dvejus ar trejus metus. Laukinių kiaulių gyvena lauke 15–20 metų.

Bendrijos gyvenimas

Cistūros kiaulės mėgsta naktinį gyvenimo būdą. Dienos metu jie paslėpti nuošalesnėse vietose. Paprastai žemėje iškastos burbos yra apsuptos tankiais tankeliais. Dažnai lovos yra sujungtos kelio ir tunelių sistema.

Kiekviena šeima valdo jos valdomą teritoriją. Pažymėtos šeimos savybių ribos. Fangs palieka įbrėžimus ant medžių kamienų. Kai Afrikos šernas trina didelį akmenį, išliks liaukų išskyros. Tai ženklas nepažįstantiems - mano, nepažeisk.

Ieškodami maisto, Afrikos kosteuhie kiaulės eina gana toli, todėl per keletą kilometrų pereina.

Užpuolus pakuotę, gyvūnai nori pabėgti. Bet jei kova yra neišvengiama, jie kovoja smarkiai. Kova vyksta kovojant už vadovavimą šeimoje. Vyrai bando poliruoti vieni kitus, sumušti priešininko uodegą. Praradėjas praranda statusą.

Ar jums patinka šepečiai? Patinka, kaip.

Parodykite straipsnį savo draugams ir rašykite komentaruose, ar gausite šį kiaulių?

Žiūrėti vaizdo įrašą: Robotukas - RoboTukas. Mažųjų ugdymas. (Rugsėjis 2019).

Populiarios Kategorijos