Šiaurės grožis

Vienas garsiausių šiaurinio pusrutulio paukščių yra baltas marškinėlis. Išsiaiškinkime, kaip šis paukštis atrodo ir ką jis valgo skirtingais metų laikais.

Išvaizda

Baltas kamšalas sveria vidutiniškai apie 700 gramų. Žiemą ir su pakankamai pašarų, svoris gali padidėti. Vyrai visada yra didesni nei moterys. Vidutinis kūno ilgis siekia 38 cm, o įdomus paukščio bruožas - slyvų pasikeitimas sezonuose ar dimorfizme. Ši savybė leidžia apatinio augmenijos fone matyti nešvarumus.

Žiemą baltos spalvos marškinėliai yra visiškai baltos spalvos, išskyrus uodegų išorines plunksnas, kurios gali būti nudažytos juoda spalva. Paukščių kojos plaukuotos, padengtos daugybe trumpų plonų plunksnų. Paauglių spalva vyrams yra balta plyta arba balta-ruda su ryškiai raudonais antakiais. Be to, banguotas modelis arba gelsvos dėmės ant plunksnų. Šiuo atveju kūnas išlaiko baltą spalvą. Aukščiau esančioje nuotraukoje pavasarį galite pamatyti paukščio spalvą.

Moteris yra mažesnė už vyrą ir keičia spalvą anksčiau. Be to, vasarą jos atspalvis yra lengvesnis. Taigi medžiotojai ir stebėtojai gali pastebėti, kas yra jų priekyje. Žiemą paukštis yra labai gražus, šis žavingas efektas padidina daugybę pūkų ir ilgesnių plunksnų uodegoje ir sparnuose. Baltose plunksnose nėra pigmento, o tuščiavidurėje dalyje yra oras. Todėl ši spalva taip pat atlieka apsaugą nuo šalčio.

Dideli ir maži plėšrūnai, taip pat grobio paukščiai Taiga negali iš karto pamatyti paukščio sniego, todėl jos išgyvenimo tikimybė žiemą yra labai didelė. Metų metu tundra partridge trunka tris kartus. Žiemą ant paukščio pirštų auga plokšti ir ilgi nagai. Jie leidžia jums likti ant laisvo sniego, taip pat kasti skyles atsipalaiduoti. Vasarą pirštai plinta, o nagai žymiai sutrumpėja.

Tundra partridge garsiai ir ryžtingai šaukia, poravimosi laikotarpiu vyras atsispindi tam tikram paukščio juokui ir atlenkia sparnus. Apskritai, tai yra tylus paukštis. Ši funkcija siejama su nuolatiniu tundros plėšrūnų buvimu ir ramiomis natūraliomis nuostatomis. Kitoje nuotraukoje vasaros spalvoje pavaizduota plunksna.

Paukščių šėrimas gamtoje

Natūralioje aplinkoje ptarmiganas visada ras kažką pelningai. Vasarą jos mityba yra labai įvairi. Paukščiai daugiausia maitinami samanų miškuose. Taip pat ieško maisto netoli kranto gluosnių, apaugusių prie ežero teritorijų. Marshland yra daug naminių paukščių maisto tiek žiemą, tiek vasarą. Mėgstamiausios medžių kasetės - nykštukinis beržas arba gluosniai, storos krūmai ir tundros uogų auginimo vietos.

Žemiau esančioje nuotraukoje galite stebėti, kaip suaugęs vyras ieško maisto pelkėje. Vaisiai iš krūmų, taip pat tundros rūšių uogos - pagrindinė šios paukščių rūšies dieta. Saugumo sumetimais kasetės lieka arti žemės ir labai retai skrenda. Dėl klimato sunkumo, jis gyvena apie 9 mėnesius per metus, išlaikydamas žiemos spalvą ir kasti sniego skyles, kad galėtų ieškoti maisto ant žemės paviršiaus. Toje pačioje vietoje, skylėse, slepiasi nuo plėšrūnų.

Gyvūnų pašarų dalis valgomųjų uogų racione yra labai maža - apie 3%. Į šį skaičių įeina vabalai, lervos, kirminai, vorai, muses ir uodai, kurie dažniausiai pasirodo taiga ir tundra pavasarį. Mėgstamiausios uogos: mėlynės, gervuogės, bruknelės, spanguolės, mėlynės, gudobelės ir kt. Be to, paukščiai lengvai užklijuojasi į įvairius mažus šakelius, sudegindami žievę.

Dėl šio konkretaus maitinimo modelio mėsa gali būti šiek tiek kartaus, ypač jei paukštis nukentėjo žiemos pabaigoje arba ankstyvą pavasarį. Norint pašalinti kartumą, skerdenos paprastai mirkomos 24 valandas šaltame, švariame vandenyje. Nesant uogų, uogienė taip pat gali maitinti jaunus beržo, gluosnio, drebulės ir eglės ūglius. Visa ši augalija taip pat gali sukelti mėsos kartumą, tačiau žaidimo žinovai teigia, kad jis turi savo žavesį.

Beje, paukščio skrandyje gali būti nedideli akmenys. Įdėklas sąmoningai jas nuryti, kad šiurkštus maistas greičiau sutrūktų. Žiemą Tundros paukščiai turi sunkų laiką. Sniegas užima beveik visą valgomąją floros dalį, todėl jie perkelia tunelius į sniegą, kad patektų į pašarą. Norint maitintis, jie nueina į šiltesnius regionus, pavyzdžiui, arčiau miškų, kur nėra daug sniego.

Pašarų viščiukai yra jų asmeninė užduotis. Jaunų gyvūnų tėvai praktiškai nevalgo, išskyrus iki džiovinimo. Tada paukščių paukštė patraukia per pelkes, ieško valgomųjų.

Загрузка...

Žiūrėti vaizdo įrašą: DJI Phantom 3 Šiaurės Airijos grožis (Gruodis 2019).

Загрузка...

Загрузка...

Populiarios Kategorijos