Pavojingi tropikų ir miškų gyventojai - miško laukinė kiaulė

Miško plėšrūnas ir tiesiog didžiulis žvėris - didelė miško kiaulė. Ši laukinė kiaulė nėra visiškai nekenksminga, o agresyvi. Kaip mes gauname tokius pareiškimus ir ar šis gyvūnas tikrai pavojingas? Siūlome sužinoti daugiau.

Savybės

Zoologai teigia, kad iki šiol didelis miško kiaulės yra vienas iš mažiausiai tiriamų gyvūnų. Ir visi, nes jis tapo žinomas apie jo egzistavimą tik XX a. Pradžioje. Šie gyvūnai yra gana neįprasti, jie nėra gerai susiję su žmogaus kontaktu, bet pakankamai geranoriški, jie yra gerai sutvarkyti.. Šiuo metu miško kiaulių etninėje tėvynėje ji yra aktyviai medžiojama.

Tiesą sakant, gyvūnas yra dviejų problemų šaltinis: kiaulių maro nešiklis ir augalų kenkėjas. Būtent dėl ​​šių dviejų niuansų jie naikina laukines kiaules ir kuilius, tačiau jie nekelia grėsmės išnykimui, nes šie gyvūnai yra labai produktyvūs ir veisliniai ištisus metus.

Kilmė

Pirmą kartą didelio miško kiaulė 1904 m. Buvo apibūdinta kaip natūralios Olfieldo Thomas. Vėliau jai buvo suteiktas lotyniškas pavadinimas Hylochoerus meinertzhageni (pavadintas R. Meinerzhagena, taip pat iš Didžiosios Britanijos gamtininkas). Pirmosios kopijos, pasak mokslininkų, pasirodė Afrikoje arčiau pusiaujo regiono.

Tačiau didžiausia laukinių miškų kiaulių populiacija gyvena Konge, Kamerūne, Zaire ir Gabone. Vietinės miško laukinių kiaulių veislės gyvena Ukrainoje, Rusijoje, Baltarusijoje, Amerikoje ir Azijoje. Dabar ši gyvūnų rūšis galima rasti visur, kur yra kurčiųjų miškų.

Išvaizda

Laukinė kiaulytė yra įspūdinga - vidutinio žmogaus svoris yra apie 76 kg, o didžiausias - 275 kg. Augimas siekia 110 cm, ilgis - iki 210 cm, o vyrai visada yra aukštesni ir didesni nei moterys. Visas gyvūno kūnas padengtas kieta juoda vilna, taip pat yra pilkos pagalvėlės. Kuo senesnė kiaulė, tuo labiau ji tampa plika. Vyrų galva išsiskiria ir atrodo didelė kūno atžvilgiu. Vyrams „skruostai“ arba „mazgeliai“ taip pat yra aiškiai išreikšti - išsipūtę plaukuotieji iškyšuliai virš fangų.

Šie išsikišimai apsaugo kuilius kovojant su moterimis ir teritorija, taip pat apsaugo gyvūno akis nuo įbrėžimų, kai jie praplaukia per storas krūmus. Būdinga išvaizda: maža perukas ant kaktos ir kaklo. Moterų ir vyrų, turinčių mažą puokštę, uodegos, gana ilgos, bėgimo metu yra lygiagrečios žemei. Be to, laukinių miškų kiaulės turi ypatingų liaukų, kurios sukuria kvapią paslaptį.

Nepageidaujamas žmonių kvapas paprastai yra stipresnis vyrams, nors moterys „kvepia saldus“ ne mažiau. Taigi gyvūnai žymi teritoriją, atpažįsta vienas kitą ir jų jaunimą. Miškų kiaulių kojos su keturių pirštų kojomis, šoninis pirštas nėra stipriai išvystytas. Moteriškas mazgas yra beveik nepastebimas, be to, jiems trūksta fangų. Tačiau vyrų fangs gali būti toks ilgas, kad netgi sukasi, bet tai gana reti.

Dauginimasis ir palikuonys

Stiprus vyras yra ne tik bandos galva, bet ir vyriausiasis vyrų vyras. Kadangi laukinės laukinės kiaulės dažnai gyvena apie 20 individų bandose, vyrai stengiasi kuo daugiau moterų. Tačiau dažniau kiekviena bandos kiaulė turi savo pačių, laimėdama ją mūšyje, vyru. Vyrų hierarchiją palaiko specialios kovos moterims. Du kuiliai pagreitėja, o tada susikerta kaktos. Stipriausi tampa pulko galva ir visada išlaiko save.

Veislinės miško kiaulės yra labai aktyvios. Moteris tampa nėščia beveik iškart po palikuonių gimimo, todėl paršeliai gimsta kas 4-5 mėnesius. Asmenų skaičius šiukšlėse nuo 2 iki 4 laukinių šernų. Prieš gimdymo pradžią miško kiaulytė palieka bendrąjį pulką ir pats surengia „lizdą“ gimimui. Po to, kai kūdikiai gimsta ir auga šiek tiek (po savaitės), moteris grįžta į bandą. Laukiniai miško kuiliai yra puikūs savo moterų ir palikuonių gynėjai, labai agresyviai saugantys teritoriją nuo svetimų žmonių.

Kiaulės dažnai maitina kiaulinius kaimynus, o ne tik jų motinas. Tai genetiškai susijusi su tuo, kad tik 1-2 kūdikiai išgyveno iš 4 paršelių. Dažniausiai laukinius šernus medžioja henas, be to, pačios laukinės paukščiai netyčia sužeidė jaunuolius, juos sušvelnindamos su jais. Seksualinis brandumas jaunystėje prasideda 1,5 metų. Kitame vaizdo įraše šernas su kubu į rezervą.

Gyvenimo būdas

Mėgstamiausia buveinė - atogrąžų miškai ir apskritai miškai. Miško kiaulės gali pakilti labai aukštai - kalnuose, į labiausiai neįveikiamus tropikų tankiklius. Jei teritorija saugoma, kiaulės aktyviai veikia per dieną ir naktį. Daugiau laisvų sąlygų plėšrūnas bando medžioti daugiausia naktį. Šeima miško kiaulėse kraujyje - jie labai bendrauja, kaip ir artimųjų visuomenė. Retai yra socialinė grupė, kurioje yra mažiau nei 10 žmonių.

Vienas bandas paprastai gyvena ir medžioja savo klano teritorijoje (apie 20 kv. Km). Vyras savo teritoriją žymi slapta paslaptyje, o užsieniečiai netrukdo svetimose žemėse. Reguliarūs bandos maršrutai: į laistymo vietą ir į ganyklų vietą (plotai su stora žolė). Be to, banda būtinai aplanko purvo balus, kuriuose jaunuoliai taip pat plaukioja. Kai purvas džiūsta, kiaulės trina nugaros paviršių prieš medžius, kad atsikratytų šiukšlių ir taptų švaresnės.

Galia

Miško laukinių kiaulių maisto ieškojimas vyksta kartu. Jie valgo viską, kas ateina ir gali būti laikoma valgoma. Afrikos žemėse kiaulės paprastai valgo vaisius ir augalus, jaunus ūglius. Kituose regionuose jie valgo uogas, giles, vabzdžius ir net mažus graužikus. Dideliais kiekiais vasarą ir rudenį valgyti žolę. Laukinės miško kiaulės mielai supjauna bambusą, lianą (jei gyvena tropikuose). Kiaušiniai ir kiaušiniai kenkia paukščių lizdus.

Neatmetama mėsos valgyti, ypač tą, kurią po medžioklės paliko dideli plėšrūnai. Žinoma, taip pat yra vabzdžių lervos, kaimo kultūrinės kultūros. Štai kodėl miško kiaulės bando išgąsdinti auginamą žemę ir naikinti. Jie valgo šernus ir termitus, sunaikindami savo namus. Taigi gyvūnai gauna mineralinių druskų, kurios gamtoje nėra tiesiogiai prieinamos.

Įdomūs faktai

  • Iš neapdorotos, patvarios miško kiaulių odos prieš šimtus metų Afrikos gentys siuvinėjo karinius skydus;
  • Miškų šernai yra arčiausiai miško kiaulių;
  • Bandos hierarchija reiškia aiškias taisykles - asmenys, jaunesni ir silpnesni, visada eina už lyderio, lyderis eina į priekį, o moterys - pačioje pabaigoje;
  • Miško kiaulių kaukolės yra trofėjaus kolekcionieriams, ypač jei kaukolės yra saugomos;
  • Vyriškos galvos priekinė dalis atlaiko daugiau kaip 200 kg sveriančią smūgį.

Загрузка...

Загрузка...

Populiarios Kategorijos