Laukinių balandžių grožis ir savitumas

Balandžiai nuo seniausių laikų buvo šalia vyro. Jie tapo naminiais paukščiais maždaug prieš 5000 metų. Kartu su žmogumi šie paukščiai paplitę visame pasaulyje. Ir šiandien balandis gali būti matomas visose šalyse ir beveik visuose žemynuose. Visi laukiniai balandžiai turi ne tik išorinį skirtumą, bet ir kiekviena rūšis turi savo temperamentą ir įpročius. Štai ką mes aptarsime mūsų straipsnyje.

Laukiniai balandžiai - kas jie yra?

Šiuo metu sunku įsivaizduoti miesto parką, centrinę aikštę ar žaidimų aikštelę be balandžių. Jie visada atsiduria ten, kur jūs galite gauti duonos gabalėlį iš asmens arba pasiimti slapuko, kurį nukrito vaikas.
Remiantis Biblijos raštais, tai buvo balandis, kuris atnešė Nojui naujieną, kad žemė pasirodė po vandeniu. Musulmonai šį paukštį įdėjo į šventųjų rangą, nes jis buvo Muhammedo snapas.

Balandžiai buvo labai populiarūs, kai nebuvo ryšio priemonių. Tada, kaip žinoma, visur buvo naudojami vadinamieji „balandžiai“. Šis paukštis gali puikiai važiuoti vietove ir skristi 65 km per valandą greičiu.

Verta pažymėti, kad balandis priklauso paukščių, balandžių šeimos, kurioje yra daugiau kaip 280 rūšių, tvarka. Daugelis laukinių balandžių rūšių išnyko. Iš išlikusių rūšių verta atkreipti ypatingą dėmesį Vyakhir, Blue Dove, Gorlitz.

Laukinių balandžių, skirtingai nei kultūrinės dekoratyvinės rūšys, nededa šalia vyro namų. Šie paukščiai mėgsta savo lizdus statyti ant upių uolų, uolų ir kitų vietų, esančių toli nuo žmonių. Paprastai jie lizdavo kolonijose ir kiekvienoje lizdų poroje visada yra 2-3 kiaušiniai. Kartais laukiniai balandžiai auginami naminių balandžių namuose, tarp kurių populiariausias ir gražiausias yra paprastasis balandis.

Medinis balandis

Tai vienas didžiausių laukinių miškų balandžių, gyvenančių Europoje. Šis paukštis taip pat žinomas kaip Vitutyen. Jo kūno ilgis gali būti apie 45 cm, uodega siekia 15-17 cm, o svoris gali siekti 650 gramų. Sparnų ilgis yra didesnis nei 70 cm, kai medinis balandis nuimamas, girdimas garsus sparnų pluoštas.

Balandis pasižymi pilkai pilkomis spalvomis, bet ant nugaros pažymėtas pilkai rudos spalvos atspalvis. Krūtinės ir kaklo atspalviai yra rausvai pilki. Snapelis ir stiebas yra rožinės spalvos su geltonu galiuku. Moterys ir vyrai nesiskiria nuo plunksnų spalvos.

Ši rūšis yra plačiai paplitusi Turkijoje, Himalajuose, Europoje, Irane ir Irake. Šiaurėje jie yra klajokliški paukščiai, likusiuose rajonuose jie yra sėdintys. Žiemą, paprastasis balandis skrenda į Moldovą, Šiaurės Aziją ir Transkaukaziją. Jis mėgsta gyventi spygliuočių, mišrių arba lapuočių miškuose. Vakarų Europoje tai dažnai galite pamatyti miestuose.

Grįžtant iš žiemos miego, balandžiai laikosi pulko, o tada suskaidyti į poras, kad jų lizdai ir kiaušiniai padėtų. Vykhiro lizdas pastatytas 10-12 cm aukštyje nuo žemės. Paukštis kruopščiai pasirenka statybinę medžiagą, o kiekvienas filialas, prieš tapdamas lizdo dalimi, yra ištirtas snapu ir tik tada įdedamas arba išmestas.

Šie paukščiai yra labai atsargūs ir nemėgsta nerimo. Jei netyčia išgąsdinsite tokį balandį ir nuvažiuosite nuo lizdo, greičiausiai jis vėl neprisijungs prie jo.

Moteris turi 2 kiaušinius, o jų tėvai juos inkubuoja eilės tvarka. Po 15-17 dienų atsiranda viščiukai. Tėvai maitina balandžius ypatingu maistu, kuris yra suformuotas suaugusiems paukščiams. Tai apie balandžių pieną. Nestlings gerti, mažindami gaudyklių tėvus. Po kelių dienų jie bando normalų maistą, o pažodžiui per 1,5 mėn. Jie jau mokosi skristi.

Medinis balandis maitina augalų maistą. Jo mitybos pagrindas - augalų grūdai, sėklos, griežinėliai, riešutai. Taip pat gali valgyti uogas, žoleles. Šie laukiniai balandžiai neranda maisto ne tik medžių šakose. Jie nebijo surinkti kritusių grūdų ar vaisių iš žemės. Nepaisant dydžio ir svorio, šis balandis gali lengvai pakabinti ant šakos ir apversti, kad gautų vaisių ar riešutų.

Jų pagrindiniai priešai yra grobio paukščiai. Tačiau pastaruoju metu jų skaičius mažėja, o tai lemia laukinių balandžių populiacijos padidėjimą. Be to, jungą gali medžioti medžioklė, kuri gali lipti į medžius. Ant miško esančioje žemėje lapės ir badai laikomi jų priešais. Ir kadangi Bendrasis balandis yra didelis ir gana sunkus paukštis, jis negali greitai kilti.

Kai kuriose šalyse, kuriose yra didelių laukinių balandžių populiacijų, jie laikomi kenkėjais, todėl jie yra negailestingai sunaikinti. Ir kasmet šaudomi tūkstančiai laukinių paukščių, daugiausia Vykhirey. Paprastas medžio balandis yra plačiai paplitęs visoje Europoje. Ir net atsižvelgiant į tai, kad jis yra medžiojamas ir atliekamas plataus masto šaudymas, šios rūšies išnykimas nekelia grėsmės.

Roko balandis

Labiausiai paplitęs balandžių tipas, kurio pavadinimas tiesiogiai susijęs su plunksnų spalva. Atrodo kaip laukinis akmeninis balandis, tačiau juos galima išskirti pagal pagrindinį bruožą - tamsesnę uodegą. Šie paukščių atstovai nori apsigyventi aukštumose ir statyti ant uolų lizdus. Jie taip pat gali būti matomi miškuose ir dideliuose miestuose. Ši balandžių rūšis pasirenka sėdimą gyvenimo būdą, tačiau tai ne visada, ir paukščiai gali skristi į įvairius žemynus.

Balandis mums visiems žinomas, nes šie paukščiai gyvena mūsų miestuose. Balandžių išvaizda pagal lytį skiriasi. Ypatingas vyriškumo bruožas yra sparnų ilgis. Vidutiniškai jų dydis neviršija 220 mm. Moterims sparnų ilgis yra 215 mm.

Pilka balandė daugiausia valgo įvairių augalų sėklas. Jo mėgstamiausias delikatesas yra kviečiai. Paukščiai paima grūdus iš žemės, taip duodami apčiuopiamą naudą, išreikštą valant laukus.

Gamtoje jie stato savo lizdus, ​​kai plėšrūnas negali juos nugalėti. Miesto aplinkoje balandis mėgsta įsikurti po pastatų stogais ar palėpėse. Lizdas, kurį jis sudaro iš šakų ir žolės. Šios medžiagos paieška yra susijusi su vyru. Moterų užduotis yra sukurti pačią lizdą.

Aktyvaus paukščių veisimo laikotarpis yra pavasario pradžioje ir trunka iki rudens. Kai kurios poros kartais žiemą. Viena pora per metus gali padaryti 3-5 movas.

Gorlitsa

Elegantiškas paukštis, kuris gyvena daugiausia Ukrainos, Moldovos ir pietinių Europos šalių teritorijose, ne tik. Dažniausiai šie laukiniai balandžiai randami rudenį ar pavasarį. Kūno ilgis siekia apie 27 cm, svoris - iki 200 gramų. Plunksnų spalva yra pilka-ruda, ant kaklo galinės dalies yra juoda juosta. Yra 18 vėžlių balandžių rūšių, kurios gyvena Azijoje, Afrikoje ir Australijoje.

Klintuh

Tai laukinių balandžių rūšis, kuri yra žinoma dėl savo mėlynos spalvos spalvos. Ant kaklo išsiskiria aiški malachito spalva. Sparnai yra pilki, nuobodu, uodega yra tamsios plunksnos su juodomis juostelėmis. Šis balandis turi didelį gyventojų skaičių Kinijoje, Kazachstane, Turkijoje, Afrikoje ir Sibire. Jis mėgsta gyventi miškuose, kuriuose yra daug medžių su tuščiaviduriais.

Klintuh yra miško paukštis. Jį galima rasti buko giraitėje arba liepų miške, kur tuščiaviduriuose medžiuose jis sukuria savo lizdą. Šiems tikslams naudojamos sausos šakelės. Reprodukcijos laikotarpis yra gana slaptas. Kad nepastebėtų, vyriški vyrai slepiasi tarp storų medžių. Kai kyla pavojinga situacija, jis staiga užsuka, slepiasi už medžių.

Nuotraukų galerija

1 nuotrauka. Vėžlių balandžiai ant parapeto2. nuotrauka. Atsparus kritusių lapų fone3 nuotrauka. Balandis ant medžio

Populiarios Kategorijos