Peganka - neįprasta pinto antis

„Peganka“ antis ar masalas šiandien yra vertingas daugelio medžiotojų trofėjus. Ir nors tai yra bendras vandens paukštis, jis yra daugelio vietų medžioklės objektas dėl savo ryškių plunksnų. Dažniausiai antis gyvena druskiniuose ežeruose, taip pat jūros pakrantėse. Sužinokite apie tai su mumis.

Veislės aprašymas

Peganka yra gana didelė antis, kuri užima tarpinę padėtį tarp paprastų laukinių ančių ir žąsų. Šiandien ji atstovauja labai dideliam gyventojų skaičiui, suskirstytam į dvi grupes. Pirmasis gyvena druskos vandens telkiniuose, pavyzdžiui, Vidurinėje Azijoje, o antroji grupė gyvena Rusijoje, pavyzdžiui, šalies pietuose esančioje miško stepių ir stepių zonoje. Be to, lizdams parenkamos Baltosios jūros salos.Be to, skirtingi šių ančių porūšiai turi skirtingą gyvenimo būdą, pavyzdžiui, jie gamina migruojančius, iš dalies migruojančius ir sėdimus peganokus.

Išorinė charakteristika

Pegankos antis turi didelį kūną, bet net ir kaklas ir kojos, kurios yra neįprastos šiems paukščiams, yra gana ilgos. Vyrai vidutiniškai sveria 1,5 kg, moterys - 1,3 kg. Dėl ypatingos spalvos šį antį lengva atskirti nuo kitų. Kaip teigia daugelis ekspertų, ši spalva paprastai būna svetima daugeliui laukinių paukščių rūšių.

Visas plunksnų pagrindas yra baltas. Vyrų galva yra nudažyta ryškiai juoda spalva su žaliu atspalviu, tada krūtinkaulio ir pečių mentės yra raudonai rudos spalvos, pilvo viduryje ir ant pečių yra juodos juostelės. Kadangi vyrai nesiskiria nuo šios rūšies moterų, pagrindinis skirtumas yra ryškiai žalių veidrodžių buvimas ant drebulių sparnų, taip pat pastebimas pūslelinis augimas ant apatinės dalies, kaip matyti nuotraukoje. Paukščių kojos yra rausvos.

Veisimas

Šuniukai vyrai tampa lytiškai subrendę vėliau nei moterys. Taigi antis jau pasirengęs poruoti jau antrus gyvenimo metus, o vyrai tik 4-5 metų. Jei antys yra sėdimos, poros susidarymas prasideda ankstyvą pavasarį, jei migruojantys paukščiai - net žiemos stovyklose. Tuomet visas ančių skrydžio laikotarpis laikomas jo pora ir jie skrenda į lizdą su tuo pačiu partneriu. Peganki grįžta namo anksti, jie gali būti matomi jau kovo pabaigoje ant sniego dengtų krantų.

Nors poras iš anksto pasirenka paukščiai ir tik vienas, ty vyrai yra monogamiški, tuo metu, kai drebėjimas vyksta, drebulės elgiasi labai aktyviai. Pavyzdžiui, jis demonstratyviai traukia kaklą ir pradeda skambėti labai garsiai. Be to, dažnai kovoja vyrai, dažniausiai ne moterims, bet teritorijai.

Peganokas gyvena, paprastai, kolonijos, o lizdai gali statyti toli nuo vandens. Moterys gali pasirinkti apleistas gyvulių bakas (lapės, ūgliai, kiškiai) arba kasti panašią skylę. Be to, kaip namelis, antis gali užimti tuščiavidurį ar kitokį medžio tuštumą. Moterų lizdas yra padengtas sausu žoliu ir žemyn. Jis yra nuo 8 iki 10 kiaušinių, rečiau 12. Tačiau dėl to, kad kelioms moterims yra dažnai prigludusios sankabos, nesąžiningos motinos gali išmesti savo palikuonis į kitų žmonių lizdus. Todėl dažnai moterys inkubuoja ir po to augina keletą šernų.

Perinti skirti kiaušiniai trunka 30–31 dienas, o vyrai niekada neišeina iš lizdo teritorijos. Kai moteris palieka urvą valgyti rezervuare, vyrai atsakingai saugo kiaušinius. Kai plėšrūnas priartėja, jis pradeda sklinda sparnus garsiai ir skrenda virš lizdo. Girdėdamas pavojaus signalą, moteris greitai grįžta į sankabą.

Pasauliui gimę viščiukai nedelsiant siunčia savo tėvams į tvenkinį. Tačiau dažnai šiuo keliu jie įspėja daugybę pavojų. Todėl net netoliese esantys paukščiai netoliese bando apsaugoti viščiukus, lydėdami juos į vandenį. Po 40–50 dienų viščiukai gali skristi.

Balso

„Peganka“ reiškia gausias ančių rūšis. Jie gali gaminti iki 12 skiemenų per sekundę, todėl didžiąją laiko dalį jų šauksmai atrodo kaip gražūs tralai. Vyrų ir moterų garsai labai skiriasi. Taigi, pvz., Rūpindamiesi partneriu, drake dažniausiai skiriamas švilpukas, panašus į „du-du-de-du ...“. Jis taip pat gali kurti kurčias, gagging skamba "ha-ha-ha ...". Moteris reaguoja greitai ir nepertraukiamai "gagaga ...". Kai moteris yra susirūpinusi, ji skelbia labiau ištrauktą šūkį „haak-haak ...“. Bet vyrai rėkia švilpti „Ksyai-Ksyai ...“

Pasiskirstymas ir buveinė

Daugeliu atvejų, išskyrus lizdus ir pūdymą, antis peganka praleidžia vandenyje ir rezervuarų krante. Palyginti su daugeliu kitų laukinių vandens paukščių ančių, gana aukštų kojų ir kaklo dėka jie greitai judina ir net žino, kaip paleisti. Šiuo peganka yra labai panaši į žąsis. Skristi tiesiai, bet lėtai. Kaip ir žąsys, kai jie skrenda, kaip ir nuotraukoje.

Šiandien tokio tipo ančių dažniausiai galima rasti vakarinėje Europos dalyje (jūros pakrantėje), pietinėse Švedijos zonose ir Britų salose. Šiaurėje pasirinkite Baltosios jūros pakrantę. Tačiau šiandien didžiausia peganokų populiacija yra Rusijos stepių zonoje, Juodosios ir Azovo jūros šiaurinėse pakrantėse. Ir taip pat kai kuriose Vidurinės Azijos dalyse.

Šienavimo metu peganka ima sezonines migracijas, kuriose jie pasilieka 25-30 dienų ir praranda galimybę skristi. Štai kodėl dauguma suaugusių paukščių skrenda net prieš tuos jaunus žmones. Mėgstamiausios peganoko laikų vietos yra Elbės ir Weserio upės deltoje, čia rugpjūčio mėn. Randama iki 100 tūkst. Asmenų, taip pat anglų k. Bridgewater. Baigę pilką, paukščiai grįžta į buvusias lizdus.

Galia

Peganka gyvulinius produktus pasirinko kaip maistą. Tai gali būti maži moliuskai ir vėžiagyviai, vabzdžių lervos. Žinoma, įvairiose vietovėse antys maitina įvairius pašarus. Pavyzdžiui, šiaurėje peganka dažnai valgo sraiges, bet Juodosios ir Azovo jūrose Artemijos vėžiagyviai ir uodų lervos sudaro jų mitybos pagrindą.

Jie taip pat gali valgyti kepti ir ikrų. Žiemą daržovių dalys įeina į meniu kaip papildomą maistinių medžiagų šaltinį. Skirtingai nuo daugelio vandens paukščių ančių, peganka nežino, kaip nardyti.

Populiarios Kategorijos